«Список Гандзюк»: Активісти вимагають прибрати Геращенка з тимчасової комісії

«Список Гандзюк»: Активісти вимагають прибрати Геращенка з тимчасової комісії
Активісти знову спробувати домогтися виключення Геращенка з комісії

Вимогу активістів відхилив голова комісії

Активісти вимагають виключення народного депутата, радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка зі складу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування нападів на громадських активістів. Відповідну заяву вони передали голові комісії від імені Євгенії Закревської, адвоката Гандзюк, повідомив кореспондент «Главкома».

Водночас Борислав Береза, голова ТСК, на засіданні комісії заявив, що вимогу активістів неможливо виконати, бо за склад комісії, включаючи Геращенка, проголосувала Верховна Рада, тож відкликати нікого не можна.

Сьогодні учасники комісії домовилися викликати на наступне її засідання представників правоохоронних органів.

Наступне засідання ТСК буде проведене 15 листопада, тож депутати, які не мають допуску до державної таємниці мають його отримати до цієї дати.

Раніше активісти вже висловлювали свої незадоволення включенням до складу комісії Геращенка

Нагадаємо, ТСК з розслідування нападів на громадських активістів була утворена рішенням Верховної Ради 6 листопада. За це рішення проголосували 259 народних депутатів. Постанова про створення була підписана лідерами фракцій БПП, «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

Комісія складається з 18 народних депутатів. Її очолюватиме позафракційний народний депутат Борислав Береза, його заступником став депутат від БПП Сергій Алєксєєв.

Голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів Борислав Береза заявив, що головною умовою роботи комісії є співпраця правоохоронних установ з комісією. У разі відсутності такої співпраці, Борислав Береза пообіцяв піти у відставку.

Як заявив генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту, Генеральна прокуратура не буде співпрацювати з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування нападів на активістів у разі її створення у частині доступу до документів справи щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: