«Василю Стусу ви б теж не дали пенсію?» У центрі Києва почалась промокампанія захисту пенсіонерів Донбасу

«Василю Стусу ви б теж не дали пенсію?» У центрі Києва почалась промокампанія захисту пенсіонерів Донбасу

За даними Комітету ВР з прав людини, станом на кінець 2017 року пенсії не отримують 642,5 тис. жителів Донбасу

У  центрі Києва, у районі Верховної Ради, почали з’являтися сітілайти з закликами підтримати законопроект №6692, який забезпечить відновлення виплат пенсій жителям окупованої території Донбасу. Про це повідомляє «Главком».

На плакатах зображені відомі діячі української культури, які  були народжені на Донбасі – Василь Стус, Володимир Сосюра, Анатолій Солов’яненко… Поруч із кожним фото – напис: «Йому б ви теж не дали пенсію?», а також заклик «Підтримай закон №6692».

Як з’ясувалося, таку акцію під назвою «Вони наші» влаштували в рамках програми «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб», котра здійснюється канадською неурядовою організацією Stabilization Support Services завдяки фінансовій підтримці урядом Великої Британії проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства».

Організатори акції закликають кожного взяти участь у відкритому зверненні до президента та голови парламенту щодо підтримки та прискореного розгляду законопроекту №6692 «Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремими категоріями громадян».

Як відомо, рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти  законопроект №6692 було ухвалене  Комітетом з питань соціальної політики 19 вересня 2017 року.  

27 лютого голова Комітету Верховної Ради з прав людини Григорій Немиря звернувся до посла Канади в Україні Романа Ващука із закликом «не мовчати та сприяти невідкладному включенню керівництвом Парламенту законопроекту №6692 у порядок денний ВР». У листі зазначалося, що «з липня минулого року проект цього закону не  вноситься до порядку денного парламенту України і що подібними діями Верховна Рада порушує конституційне право громадян України, зокрема тих, хто залишився на тимчасово окупованій території Донбасу, та вимушених переселенців на отримання пенсій».

Нагадаємо, за даними Комітету Верховної Ради з прав людини, всього станом на серпень 2014 року на непідконтрольній території перебувало 1 278,2 тис. пенсіонерів, а станом на кінець 2017 року пенсії не отримують 642,5 тис. осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: