Зеленський відповів на петицію щодо ратифікації Стамбульської конвенції

Зеленський відповів на петицію щодо ратифікації Стамбульської конвенції
Президент України Володимир Зеленський
Фото: Главком

МЗС та Міністерству соціальної політики України запропоновано «оперативно опрацювати» питання ратифікації Стамбульської конвенції

Президент України Володимир Зеленський внесе в порядку законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради України проєкт закону про ратифікацію Стамбульської конвенції після подання Міністерством закордонних справ відповідних пропозицій.

Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію щодо ратифікації Стамбульської конвенції.

«Президент України внесе в порядку законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради України проєкт Закону України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» після подання Міністерством закордонних справ України у встановленому порядку відповідних пропозицій»,- йдеться у відповіді на петицію.

При цьому Міністерству закордонних справ та Міністерству соціальної політики України запропоновано «оперативно опрацювати вказане питання».

Нагадаємо, електронна петиція до президента України з закликом ратифікувати Стамбульську конвенцію набрала необхідну для розгляду кількість голосів – 25 тисяч. 

Нещодавно ООН закликала Верховну Раду терміново ратифікувати Стамбульську конвенцію.

До слова, ще у грудні 2018 року п'ятий президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, відому також як Стамбульська конвенція. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: