ЗМІ зафіксували вечірні зустрічі Тимошенко та мільярдера Пінчука

ЗМІ зафіксували вечірні зустрічі Тимошенко та мільярдера Пінчука
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко
Фото: Главком

Очільниця партії «Батьківщина» не заперечила, що зустрічається з Пінчуком

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко проводила зустрічі з українським олігархом Віктором Пінчуком.

Про йдеться у розслідування програми «Схеми: корупція в деталях» .

Журналісти зазначають, що вони двічі ставали свідками, як машини, якими користуються Тимошенко та Пінчук, перебували в одному місці і потім майже одночасно його залишали – у будівлі на Рильському провулку у Києві, що неподалік Софіївської площі. Це було пізно ввечері 18 квітня та 24 вересня 2018 року.

ЗМІ вдалося встановити, що користується цими автівками саме український мільярдер – ці ж машини забирали Пінчука з родиною після прильоту з Ніцци у серпні цього року.

Очільниця партії «Батьківщина» не заперечила, що зустрічається з Пінчуком.

«Віктор Пінчук насправді в Україні організував форум YES. Ви в курсі? І саме тому – стільки, скільки потрібно, було для того, щоб підготувати мою участь у форумі YES. Він не особисто готував. Готувала його команда. Але ми зустрічалися і обговорювали участь нашої команди у форумі YES», – відповіла Тимошенко на запитання «Схем».,

Після зауваження журналістів, що перша зафіксована зустріч Пінчука і Тимошенко відбулась за п’ять місяців до форуму YES, а друга – за тиждень після нього, лідер «Батьківщини» додала, що співпрацювала з олігархом не лише щодо участі на форумі, але і з питань, що стосуються «підготовки нової політичної ітерації України після президентських виборів».

«У нього дуже фундаментальні міжнародні зв’язки і я вважаю, що ці міжнародні зв’язки можуть допомогти Україні у багатьох питаннях», – пояснила Тимошенко.

Кандидатка в президенти категорично заперечила можливе фінансування українським мільярдером її самої та політичної сили, яку вона очолює.

Запитання про непублічні зустрічі з лідером «Батьківщини» «Схеми» поставили і Віктору Пінчуку.

У прес-офісі фонду бізнесмена у відповідь зазначили, що він в рамках своєї діяльності зустрічається із різними політиками та лідерами думок.

«Ні Віктор Пінчук, ні його бізнеси не фінансують жодну політичну силу чи особу. Для Віктора Пінчука, як громадського діяча, і для його Фонду одним із основних пріоритетів на цей момент є питання, пов'язані з можливим зовнішнім втручанням у вибори 2019 року в Україні, кампаніями із дезінформації, фальсифікації, маніпуляції, кібератак, fake news і пов’язаними з цим загрозами і ризиками для України, а також можливі протидії цим викликам для забезпечення чесних та прозорих виборів 2019 року», – зазначили у прес-офісі фонду Пінчука.

В організації зазначили, що для вирішення цих питань Пінчук і його фонд залучають «найкращих закордонних експертів у цих сферах».

«Відповідно, це коло питань Віктор Пінчук обговорює і буде продовжувати обговорювати у 2018-2019 роках із українськими державними та політичними діячами, у тому числі й з лідером партії «Батьківщина» Тимошенко», – резюмували у фонді.

Напередодні повідомлялося, що редакція VoxUkraine прочитала 401 сторінку «Нового курсу» і ніби-то знайшла випадки плагіату, посилання на недійсні або неіснуючі джерела та довільне трактування результатів іноземних досліджень.

У той же час VoxUkraine у статті «Теорія брехні. Перший рейтинг популістів і брехунів в українській політиці» визнав президента Петра Порошенка та прем'єра Володимира Гройсмана найправдивішими у своїх заявах політиками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: