Чи бояться українці коронавірусу? Результати загальнонаціонального опитування

пандемія
Чи бояться українці коронавірусу? Результати загальнонаціонального опитування
Українці знають, що робити у випадку підозри на зараження
Фото: РБК

Загроза коронавірусу не хвилює 8% українців, а чверть вважають її перебільшеною

Переважна більшість населення (81,8%) стурбоване проблемою коронавірусу і значна частина респондентів (40,1%) вважає, що він може мати катастрофічні наслідки для людства.

Щодня за інформацією стосовно коронавірусу слідкує 74,4% респондентів, а основними джерелами інформації є телебачення (44,7%) та Інтернет (43,6%).

Переважна більшість опитаних (більше 80%) знає, якими є основні симптоми коронавірусу, та що робити у випадку підозри на зараження. Найпопулярнішим способом захисту від зараження є миття рук (82,3%). Близько половини респондентів обмежили соціальні контакти на час епідемії: перебування в місцях скупчення людей, відвідування масових заходів тощо.

Більше половини опитаних (59,0%) вважає, що влада України дещо робить для запобігання поширення коронавірусу, але цих дій недостатньо. Найвищі оцінки отримали такі дії влади як інформування населення щодо того, як убезпечити себе від зараження.

Так, 60,0% респондентів оцінили дії влади в цьому напрямку на 4 (добре) або 5 (дуже добре).

Найнижчі оцінки стосуються забезпечення аптек засобами захисту та відповідними медичними препаратами. Більше половини опитаних (58,4%) оцінили забезпечення аптек на 1 (дуже погано) або 2 (погано).

(для перегляду натисніть на зображення)

Методологія опитування

  • Вибірка: репрезентує доросле населення України (окрім Криму та непідконтрольних територій (НПКТ) на Сході України) за такими показниками як стать, вік, регіон проживання та тип населеного пункту.
  • Обсяг вибірки: n=2000 респондентів.
  • Метод опитування: CAPI з використанням планшетів.
  • Дати проведення польового етапу: 13-23 березня 2020 р.

SOCIS

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: