Дзвін Пам'яті на території Міноборони України пролунав сім разів

Дзвін Пам'яті на території Міноборони України пролунав сім разів

Присутні поклали квіти до Стелли Пам’яті

До вшанування пам’яті загиблих долучилися слухачі командно-штабного курсу Литовської військової академії імені генерала Йонаса Жямайтіса

Сьогодні, 16 листопада, на території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних сил України, які загинули цього дня в різні роки та внаслідок російської збройної агресії на cході нашої держави. Про це інформує прес-служба Міноборони.

У ранковому церемоніалі взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, офіцери та працівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці Київського гарнізону, близькі та рідні загиблих героїв.

До вшанування пам’яті загиблих на сході України долучилися слухачі командно-штабного курсу Литовської військової академії імені генерала Йонаса Жямайтіса, які є учасниками спільного міжнародного бригадного командно-штабного навчання за стандартами НАТО, що триває на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Сьогодні, 16 листопада, Дзвін пролунав сім разів...

Внаслідок російської збройної агресії перестали битися серця мужніх захисників України, які героїчно захищали нашу країну від підступного агресора.

16 листопада 2014 року Україна втратила шістьох героїв. Це — майор медичної служби Вашеняк Віталій Петрович, солдат Долгіх Сергій Володимирович, солдат Іщенко Олександр Володимирович, солдат Кірічек В’ячеслав Вікторович, підполковник Рвачов Володимир Ігорович, підполковник Яжук Микола Петрович.

Цього дня у 2016 році загинув сержант Ходоровський Сергій Леонідович.

Присутні поклали квіти до Стелли Пам’яті.

Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стеллою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: