Мер враженого коронавірусом райцентру: інфекційне відділення закрили у 2016-му, санстанції у районі взагалі немає

Мер враженого коронавірусом райцентру: інфекційне відділення закрили у 2016-му, санстанції у районі взагалі немає

Лікарня у місті Монастириська, де лікують хворих на коронавірус

Райлікарню Монастириськ перетворили на шпиталь

Міський голова міста Монастириська Андрій Старух розповів, що інфекційне відділення в районній лікарні було закрите,. оскільки будівля непридатна для прийому хворих.

«Тепер шпиталь відкрили на базі хірургії, у реанімаційному відділенні. Просто поміняли табличку. Якщо це вважати відкриттям інфекційного відділення, то так, воно тепер є», – розповів Андрій Старух в інтерв’ю «Главкому».

Міський голова пояснив, що лікарня перебуває не на утриманні громади, а у районному підпорядкуванні «Мабуть, було ухвалене рішення (закрити інфекційне відділення) через відсутність коштів, як я розумію. Тому що весь тягар видатків скинутий на місцеві бюджет. Але нині є 14% недовиконання усіх (місцевих) бюджетів, Асоціація міст України оприлюднила такі дані. Зараз піде посівна, аграрії звільнені від орендної плати за землю.. Як, за які гроші утримувати лікарню, вчителів, які вимушено перебувають вдома, технічних працівників, працівників дитячих садочків? За гроші з місцевого бюджету», – зазначив міський голова.

Андрій Старух сказав, що очільнику області розповідали про ситуацію, яка склалася в місті, у лікарні. «Безумовно, говорили про проблеми, про потреби. Очільник області питав, скільки у вас апаратів штучної вентиляції легень? Я кажу, що чотири. А скільки тяжких хворих? Кажу, що два. Ну, значить вам вистачає цих апаратів, сказав він», – розповів міський голова. 

Андрій Старух зазначив, що зараз  місто найбільше потребує апаратів штучної вентиляції легень, також не вистачає одноразових пробірок для тестів.

Зазначимо, Монастириський район, що на Тернопільщині, найбільше в цій області потерпає від пандемії Covid-19. На 27 тисяч мешканців району інфікованих вже 82. З них – 32 медичні працівники райлікарні. Вони першими приймали пацієнтів з коронавірусом.

Нагадаємо, 31 березня у міського голови Монастириська Тернопільської області Андрія Старуха підтвердили коронавірус. Наразі посадовець перебуває на самоізоляції.

2 квітня повідомили, на Тернопільщині у місті Монастириська через паніку закрилась єдина у місті газова заправка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: