Пандемія коронавірусу змінить «шведський стіл»

Пандемія коронавірусу змінить «шведський стіл»
Під час пандемії коронавірусу «шведський стіл» зазнає змін

Потрібно дотримуватися соціальної дистанції

Популярну серед туристів систему «шведський стіл» очікують серйозні зміни в зв'язку з новими вимогами безпеки на тлі пандемії коронавірусу. Про це розповіли представники готельної галузі, пише Mirror.

Так, мова йде про необхідність відповідати оновленим санітарно-гігієнічним нормам, щоб уникнути можливого поширення інфекції.

Зокрема, в організації процесу надання сервісу особливу роль буде грати соціальне дистанціювання - передбачається, що клієнтам доведеться стояти в чергах на відстані півтора-двох метрів один від одного, щоб наповнити тарілку.

До того ж, пересування гостей по залу обмежать чітким маршрутом, від якого не можна буде відхилятися, а подавати заздалегідь приготовлені і розділені на порції страви будуть кухаря в спеціальних костюмах і засобах індивідуального захисту.

Крім того, в приміщеннях, де буде відбуватися обслуговування за системою «шведський стіл», встановлять численні захисні панелі і вилучать із загального користування деякі звичні предмети - наприклад, ємності з соусами, приправами і харчовими добавками.

Шведський стіл (буфет) — спосіб подачі їжі, при якому багато страв виставляються поруч, і їжу розбирають по тарілках самі гості (наприклад, на фуршеті). В багатьох країнах подібний спосіб обслуговування називається буфетним.

27 квітня повідомлялося, що міністр туризму і культури Туреччини Мехмет Ерсой передбачив зникнення шведських столів і будь-яких інших відкритих буфетів в готелях після пандемії коронавірусу. Він заявляв, що туристів обслуговувати з комплексним  меню і за стандартами більше схожими на сервіс «а-ля-карт», відтак самообслуговування гостей залишиться в минулому.

Нагадаємо, в Україні Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: