Третина українців втратили у Польщі роботу через пандемію Covid-19

Третина українців втратили у Польщі роботу через пандемію Covid-19

22% українців заявили, що залишаться в країні нелегально, якщо термін їх перебування в Польщі закінчиться

Більша частина трудових мігрантів стверджує, що не боїться епідемії коронавірусу та переймається через труднощі з роботою

Через пандемію Covid-19 постраждала третина українських заробітчан у Польщі, вони скаржаться на обмеження і зниження доходів.

Про це пише Wirtualne Media з посиланням на результати опитування IRCenter.

Дані опитування показали, що 60% українців скаржаться на погіршення після введення в Польщі карантину. Приблизно 30% опитаних залишилися без роботи або повинні були суттєво її обмежити. При цьому 27% відчувають проблеми з працевлаштуванням. Житло в Польщі втратили 3% українців.

Більша частина трудових мігрантів стверджує, що не боїться епідемії коронавірусу та переймається через труднощі з роботою.

За даними опитування, 22% українців заявили, що залишаться в країні нелегально, якщо термін їх перебування в Польщі закінчиться. Проте 7% опитаних не виключають, що у випадку, якщо карантин затягнеться, їм доведеться повертатися в Україну для переоформлення документів.

Як відомо, Польща з 1 квітня вводить більш суворі обмеження через поширення коронавірусної інфекції в країні.

Раніше у Польщі ввели заборону на вільне пересування. Зокрема Польща обмежила зібрання людей, поряд не можуть перебувати більше двох осіб.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує, що Європа наближається до піку пандемії Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: