Захід за участю президента: Філарет та Епіфаній уникають один одного (фото)

Захід за участю президента: Філарет та Епіфаній уникають один одного (фото)
Патріарх Філарет стоїть поряд з журналістами, навпроти керівників Церков, які зібралися у Національному музеї Голодомору

Патріарх Філарет не підійшов до митрополита Епіфанія і зупинився поряд з журналістами

У Національному музеї Голодомору на заходи з вшановування загиблих українців приїхали предстоятель Української православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній та почесний патріарх Філарет.

Як побачив «Главком», патріарх Філарет не підійшов до митрополита Епіфанія, а зупинився поряд з журналістами навпроти керівників Помісної церкви.

Нагадаємо, 24 червня синод ПЦУ позбавив Філарета права управління Київською єпархією, а відповідно й контролю над місцевими храмами та монастирями. Також Православна церква України прийняла у безпосереднє підпорядкування митрополита Епіфанія усі монастирі та храми Києва, церковних ієрархів, які до цього підпорядковувались Філарету. Хоча Філарета й залишили єпископом ПЦУ і не відлучили від служіння.

Це рішення синод ПЦУ ухвалив після проведення Філаретом «собору» для відновлення діяльності УПЦ Київського патріархату.

Як повідомлялося, сьогодні, 23 листопада у Національному музеї Голодомору – геноциду вшановують загиблих українців.

До слова, за останніми соціологічними дослідженнями, в Україні 82% громадян вважають, що Голодомор 1932-33 рр. був геноцидом українського народу. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: