«Економіку треба запускати»: Шмигаль прогнозує цього року падіння ВВП майже на 5%

«Економіку треба запускати»: Шмигаль прогнозує цього року падіння ВВП майже на 5%
Глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що українська економіка та населення не витримають тривалого карантину

Шмигаль зазначив, що раніше прогнозувалося зростання ВВП на 3,7%, але пандемія коронавірусу й економічна криза внесли свої корективи

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у 2020 році економіка країни може впасти на 4,8% за підсумками року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

Шмигаль зазначив, що раніше прогнозувалося зростання ВВП на 3,7%, але пандемія коронавірусу й економічна криза внесли свої корективи.

Також глава уряду повідомив, що українська економіка та населення не витримають тривалого карантину.

«Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки, та немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди повинні заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі пів року не працювати та дивитися телевізор на диван», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, напередодні уряд уточнив макропрогноз на 2020 рік, зокрема, переглянув прогноз ВВП на 2020 рік.Очікувалося падіння ВВП на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи.

Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,5 грн за дол. США (порівняно з 27 грн за дол. США, прогнозованими у жовтні 2019 року). Зростання цін на споживчому ринку лише тимчасово прискориться до 8,7% (порівняно з 5,5% у попередньому прогнозі), і вже в наступному році повернеться до цільових 5%, запевняють у міністерстві.

Нагадаємо, в понеділок, 30 березня, Верховна Рада відхилила законопроєкт № 3276 про внесення поправок до державного бюджету на 2020 рік.

Рада відправила законопроект на доопрацювання в комітет і скоротила терміни його підготовки.

До відома, у законопроєкті про зміни до бюджету 2020 йшлося про скорочення  видатків держави на місцеві бюджети, субсидії та інвентаризацію земель.

Як повідомлялося, Кабмін зберіг видатки на інфраструктуру, культуру та освіту у зміненому держбюджеті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: