Харківщина отримала на боротьбу з коронавірусом $2 млн від Ярославського і ще $2,2 млн від місцевого бізнесу

Харківщина отримала на боротьбу з коронавірусом $2 млн від Ярославського і ще $2,2 млн від місцевого бізнесу
Олександр Ярославський заявив, що на сьогодні потреба Харкова і області в необхідних медичних речах повністю закрита

За $2 млн. від Ярославського Харківщині купили 450 тис. експрес-тестів

Харків і регіон отримали тримісячний запас кращих в світі тестів на коронавірус, і місцева влада тепер має професійно ними розпорядитися. Про це на зустрічі в Харківській державній обладміністрації заявив власник і президент DCH Олександр Ярославський.

«Завдання президента, те, що він доручав мені, виконано: $2 млн сплачено, на них буде придбано 450 тисяч експрес-тестів для Харкова. Величезне спасибі моєму другові Джеку Ма — в Україну вчора прибуло 50 тисяч тестів, в Харків потрапила достатня їх кількість. Тести, які прибули до Харкова, — це «золотий стандарт» якості, вони не у кожної країни є. Ми замовили ще другу партію. Тих тестів, які прибули, нам вистачить на 3 місяці», - розповів Ярославський.

Бізнесмен підкреслив, що його особистий внесок у допомогу регіону склав $ 2 млн, а представники харківського бізнесу після зустрічі на минулому тижні в Kharkiv Palace 5* профінансували придбання необхідного обладнання та матеріалів для міста і області на суму ще додатково $ 2,2 млн. Він підкреслив, що всі ці кошти від підприємців Харківщини перераховувалися безпосередньо постачальникам товарів медпризначення: кожен, хто хотів допомогти регіону, отримував на руки рахунок.

Олександр Ярославський розповів, що він виділив від імені своєї сім'ї $2 мільйони і оплатив 450 тисяч експрес-тестів. «Після наради харківських бізнесменів, яке ми провели раніше, більше двох мільйонів доларів було направлено на купівлю апаратів штучної вентиляції легенів, іншого медобладнання — це великий перелік позицій. Ми закрили повністю потребу Харкова і області в необхідних медичних речах. На сьогодні всі потреби Харкова і регіону закриті. Якщо потрібно більше — будемо збирати далі», — сказав Ярославський.

Водночас, бізнесмен звернув увагу, що медики можуть не мати достатнього досвіду у використанні таких тестів і попросив міські та регіональні влади проконтролювати ситуацію. «У мене прохання до губернатора і мера: організувати професійне використання тестів. Тому що на сьогоднішній день мало хто знає, як користуватися цими тестами, що це таке — я з ранку до вечора відповідаю на ці питання, але я і сам — не фахівець», — сказав Ярославський, звертаючись до мера Харкова та голові обласної держадміністрації. Олександр Ярославський Олексій Кучер, голова ХОДА, подякував Олександра Ярославського за активну участь у протидії епідемії коронавіруса.

«Ми комунікуємо з усіма центральними фігурами, хочу також подякувати за тести, які ми отримали, — сказав Кучер про допомогу Ярославського.

Мер Харкова Геннадій Кернес також відзначив високу роль Олександра Ярославського в організації протидії коронавирусу в місті та регіоні: «Хочу подякувати Ярославського за працю і штаб, який виконав свою місію, і далі ми працюємо. І ми далі працюємо на боротьбу з коронавірусом». У свою чергу Ярославський подякував меру і губернатору за їхню роботу і сказав: «На цьому моя активна частина закінчується, але я залишаюся з вами 24 години на добу». Також Олександр Ярославський підтвердив, що незважаючи на карантинні заходи, що його група DCH приділяє час раніше розпочатих бізнес-проектів. «Бізнес працює в штатному режимі — вірус вірусом, але робота йде. Я сьогодні спілкувався з паном Кубраковим — Укравтодор працює в штатному режимі, обговорювали питання будівництва доріг. Спілкувалися з Бондаренком — губернатором Дніпра: процеси для будівництва аеропорту не припиняються — паралельно йдуть роботи з проекту будівництва термінального комплексу та будівництва смуги. Всі бізнеси працюють: з містом ми працюємо з ХТЗ, за переорієнтування першій частині площ під технополіс — це проект на 500 млн доларів. Всі повинні бути спокійні, трудитися. Так, і уважно ставитися до ситуації, але життя на цьому не зациклюється», — розповів Ярославський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: