Польща пропонує ЄС скасувати плату за роумінг для країн Східного партнерства

Польща пропонує ЄС скасувати плату за роумінг для країн Східного партнерства

Якщо країни Східного партнерства не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні в окремих секторах, заявили у Польщі

Польща ініціюватиме ряд нових пропозицій з боку ЄС для країн Східного партнерства для підвищення статусу цього проекту.

На цьому в інтерв’ю PAP наголосив заступник глави МЗС Польщі зі східних питань Марцін Пшидач.

«З одного боку йдеться про зближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх поступу у втіленні європейського доробку. Друга пропозиція Польщі - це ставка на галузеву співпрацю», - заявив Пшидач.

Він додав: якщо країни Східного партнерства не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні в окремих секторах. 

Прикладом таких дій він назвав, зокрема, скасовування оплати за дзвінки в роумінгу, що відчули б на собі прості люди, зокрема українці, які проживають в Польщі. Іншим прикладом він назвав інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Партнерства до ЄС.

Пшидач зазначив, що можна було б також встановити ротаційне головування в рамках Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн за подальший розвиток цієї ініціативи. Крім того, йдеться про дозвіл участі країн Партнерства в окремих форумах ЄС.

Як відомо, Східне партнерство ініційоване у 2009 році Польщею та Швецією і має на меті зближення шести пострадянських країн (України, Грузії, Молдови, Азербайджану, Білорусі та Вірменії) до ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: