Польська компанія виграла у «Газпрому» арбітраж на $1,5 млрд

Польська компанія виграла у «Газпрому» арбітраж на $1,5 млрд

Польська компанія PGNiG виграла у російського «Газпрому» арбітраж щодо ціни на газ

Польська компанія вимагатиме у «Газпрому» компенсацію у розмірі близько $1,5 мільярда за переплату вартості газу з 2014 року

Польська нафтогазова компанія PGNiG виграла в арбітражному суді у Стокгольмі справу проти російського газового монополіста ВАТ «Газпром» щодо завищеної ціни на імпортований з Росії газ.

Як повідомили в PGNiG, польська компанія вимагатиме у «Газпрому» компенсацію у розмірі близько $1,5 мільярда за переплату вартості газу з 2014 року.

«Арбітражний суд підтримав аргументи PGNiG і підтвердив тим самим, що ціна на газ в Ямальському контракті була неринковою, завищеною»,- заявив голова правління PGNiG Єжи Квєцінський.

Він підкреслив, що рішення арбітражу, яке завершує п’ятирічну цінову суперечку між компаніями, не припиняє роботу щодо реалізації вироку.

Квєцінський зазначив, що PGNiG планує отримати від «Газпрому» компенсацію за переплату за газ у розмірі близько 1,5 млрд дол., за період з 1 листопада 2014 по 29 лютого 2020 року. Він додав, що польська компанія намагатиметься отримати ці гроші від росіян «якомога швидше».

Як повідомив голова правління PGNiG, відтепер компанія платитиме «Газпрому» ринкову ціну за газ і матиме більше коштів на інвестиції та розвиток.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: