У Чорнобилі відкрили сонячну електростанцію (фото)

У Чорнобилі відкрили сонячну електростанцію (фото)
У процесі будівництва було встановлено 3762 сонячних модуля
Фото: Solar Chernobyl / Facebook

Фізичні роботи за проектом будівництва першої сонячної електростанції розпочалися в жовтні 2017 року

У п’ятницю, 5 жовтня, на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС відбулася офіційна церемонія відкриття сонячної електростанції Solar Chernobyl. Про це інформує прес-служба ЧАЕС.

У заході взяли участь виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда, директор ТОВ «Солар Чорнобиль» та Консорціуму Rodina – Enerparc AG Євген Варягін, співвласник Enerparc AG Штефан Мюллер, керуючий директор Enerparc AG Олівер Херцог, керівництво посольства Німеччини в Україні, делегація німецько-української торгово-промислової палати, делегація торгово-промислової палати м. Гамбурга, представники ДП «Енергоринок» тощо.

«Чорнобильську АЕС неодноразово називали першою. Перша АЕС України, перша атомна станція, що почала процес зняття з експлуатації, перша АЕС, де реалізуються масштабні міжнародні проекти... Сьогодні ми - перша АЕС, на майданчику якої генерується альтернативна енергія. Я вважаю дуже позитивним, що на станції знову є єлектричні потужності, і вони дають товарну продукцію — електричну енергію», - зазначив виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда підчас урочистостей з нагоди відкриття СЕС.

Фізичні роботи за проектом будівництва першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт/Пік розпочалися в жовтні 2017 року. У процесі будівництва було встановлено 3762 сонячних модуля, побудовані та обладнані трансформаторні підстанції, створена система фізичного захисту конструкцій.

«Солар Чорнобиль» є спільним проектом консорціуму компаній Rodina - Enerparc AG.

Як зазначили пан Штефан Мюллер та пан Олівер Херцог під час урочистої церемонії офіційного відкриття станції, «Солар Чорнобиль»- проект успішного довгострокового співробітництва української і німецької компанії в якості ініціаторів, організаторів і виконавців проекту. Втім, підкреслили інвестори, вони мали певні сумніви що до того, чи може бути подібний проект взагалі реалізований на території зони відчуження: «Однак, перша СЕС в Чорнобильській зоні побудована і дає електричний ток. Це приклад прозорого залучення німецьких інвестицій, інженерної експертизи та локального професійного досвіду реалізації проектів СЕС в Україні».

Нагадаємо, біля берегів Великої Британії данська компанія Ørsted та її партнери PKA та PFA запустили найбільшу плавучу вітроелектростанцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: