Україна призупинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Україна призупинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі
З 1 жовтня минулого року Україна відновила комерційний імпорт російської електроенергії, зупинений у 2015 році

Мораторій на закупівлю електроенергії у Росії і Білорусі буде діяти на весь період карантину та 30 днів після його закінчення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг прийняла рішення призупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі через епідемію коронавіруса. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 8 квітня, на засіданні НКРЕКП.

«Оператора системи передачі: відкликати (скасувати результати аукціонів) всі результати річних аукціонів, на яких розподілена пропускна здатність на 2020 рік в частині міждержавних зв'язків між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства», - сказано в рішенні.

Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк зазначив, що таке рішення є вимушеним у зв'язку з оголошеним загальнонаціональним карантином. За його словами, в нинішній ситуації «кожен долар повинен залишатися в країні».

Мораторій на закупівлю електроенергії в Росії і Білорусі буде діяти на весь період карантину та 30 днів після його закінчення.

Нагадаємо, з 1 жовтня минулого року Україна відновила комерційний імпорт російської електроенергії, зупинений у 2015 році.

Кабінет міністрів України ввів з 1 квітня спеціальне мито в розмірі 65% на імпорт електроенергії та вугілля, крім антрациту і коксівного вугілля з Росії. За даними оператора Об'єднаної енергосистеми країни - Національної енергетичної компанії «Укренерго», частка імпортної електроенергії в енергосистемі України в лютому 2020 року становила 3,9%.

Як повідомлялося, з 6 квітня в Україні посилюється карантин, який раніше був продовжений до 24 квітня. В країні обмежено пересування людей та час перебування на вулиці, заборонені масові заходи. Українці зобов'язані перебувати в громадських місцях в засобах індивідуального захисту. За відсутність масок громадян можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: