Акція протесту у Переяслав-Хмельницькому через вбивство дитини: як це було (фото, відео)

Акція протесту у Переяслав-Хмельницькому через вбивство дитини: як це було (фото, відео)
До відділку поліції прийшли сотні людей
Фото: Сергій Мазур, Facebook

У вівторок увечері у Переяслав-Хмельницькому, де поліцейські вбили дитину, було гаряче

У вівторок, 4 червня, увечері біля відділку поліції у Переяслав-Хмельницькому на Київщині, де поліцейські смертельно поранили 5-річного хлопчика, близько півтори сотні людей влаштували акцію протесту, під час якої між націоналістами і правоохоронцями сталися сутички.

«У Переяслав-Хмельницькому було гаряче. Людям накипіло. Близько півтори сотні людей прийшли на акцію під головним управлінням поліції міста. І нас почули. Принаймні зараз», - повідомив на своїй сторінці у Facebook лідер організації С14 Сергій Мазур.

Він розповів, що нове керівництво поліції вийшло до людей і відповіло на всі питання: «Переатестацію особового складу проведуть. Попереднє керівництво звільнять. У цю суботу о 10:00 мають зробити публічну зустріч з усіма мешканцями, бо проблем як виявилось багато. П‘яні мєнти - тут норма. Хабарники - теж. Є навіть персонаж в погонах, який кидається на дитину мешканки з ножем. З цим усім будуть розбиратись. Іншого виходу немає».

«Ще треба сотні акцій і таких інцидентів поки у нас щось зміниться в поліції. Коли у нас будуть не фасадні зміни у вигляді патрульки, а реальна реформа», - зазначив Мазур.

Як повідомлялося, у вівторок у Переяслав-Хмельницькому декілька сотень учасників акції вимагали покарати винних у смерті 5-річного Кирила, реформувати поліцію та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Силовики зі щитами оточили будівлю відділку, а націоналісти, серед яких зокрема С14, почали жбурляти в них каміння та димові шашки, сталися сутички.

Нагадаємо, 31 травня  до травматологічного відділення Переяслав-Хмельницької лікарні звернулися батьки п’ятирічного хлопчика з попереднім діагнозом відкрита черепно-мозкова травма. У дитини було виявлене кульове поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку.

3 червня хлопчик помер у лікарні.

Поліція заявляла, що їм вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина начебто отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу. 

Натомість у Держбюро розслідувань встановили, що до нанесення вогнепальних ушкоджень дитині причетні два працівники Переяслав-Хмельницького відділення Нацполіції.

4 червня Голосіївський райсуд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька.

4 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Нацполіції Сергій Князєв зустрілися з мамою  і бабусею загиблого хлопчика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Знайдена гільза на місці вбивства 5-річного хлопчика
Зброю, з якої вистрелили у 5-річного хлопчика, наразі не знайшли, — прокуратура
Україною прокотилися протести після вбивства хлопчика на Київщині
Україною прокотилися протести після вбивства хлопчика на Київщині
 Біля МВС 4 червня зібралися протестувальники, які вимагають жорсткої реакції міністерства на вбивство хлопчика у Переяслав-Хмельницькому
«Безкарність вбиває». Біля МВС проходить акція протесту (фото, відео)
Нацполіція направить в сім'ю Тлявових фахівців-психологів, що спеціалізуються на роботі з людьми, які пережили втрату близьких
Вбивство хлопчика у Переяславі: Аваков зустрівся з родиною загиблої дитини
Поліцейські застрелили 5-річного Кирила 
Нова версія у справі вбивства дитини: смертельний постріл міг зробити син поліцейського
Україну сколихнуло вбивство 5-річного Кирила Тлявова з Київщини.  Яким ж є світовий досвід покарання у подібних ситуаціях?
Поліцейський убив дитину. Світовий досвід покарання ТЕМА ТИЖНЯ
 Підозрюваний у вбивстві дитини поліцейський Іван Приходько
Справа про вбивство дитини: захист поліцейського подасть апеляцію на арешт
Вбивство дитини поліцейськими: слідчі ще не встановили зброю, підозрювані не здали кров на аналіз
Вбивство дитини поліцейськими: слідчі ще не встановили зброю, підозрювані не здали кров на аналіз
Вбивство 5-річного хлопчика: взято під арешт другого поліцейського
Вбивство 5-річного хлопчика: взято під арешт другого поліцейського
Дата публікації новини: