Активісти під мерією вимагають зберегти історичний Київ (фото)

Активісти під мерією вимагають зберегти історичний Київ (фото)
Акція протесту біля Київради

Кияни вимагають припинити забудову історичної частини міста

У вівторок, 17 квітня, о 12:00 біля будівлі Київради розпочалася акція з вимогою повернути Поштову площу Києву і створити там музей. Крім того, активісти вимагають припинити будівництво на Андріївському узвозі, 14-16.

Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Також активісти вимагають припинити незаконну забудову столиці.

Наразі перед будівлею столичної мерії зібралося близько 50 людей.

Нагадаємо, краєзнавець, глава ГО «Почайна» Аннабелла Моріна закликала небайдужих киян прийти у вівторок, 17 квітня, до Київради з вимогою повернути Поштову площу місту. «Ми розуміємо: щоб дійсно змінити ситуацію треба повернути Поштову площу місту, припинивши «інвестиційний договір» з фірмою завгоспа Януковича. Тому, цього вівторка 17.04 треба прийти ВСІМ. Всім, кому важливо, щоб любе місто не перетворилося на будівельний майданчик третього сорту з безликим ширпотребом. Всім, кому важливо жити в місті з древньою історією, з власним обличчям. Всім, кому важливо поважати самих себе, коли приїжджаєш в інші країни. Ми - це справжній Київ! На Поштовій наше древнє серце та душа. Приходьте самі. Кличте друзів. Якщо ви зараз цього не зробите, то завтра у нас не залишиться Києва», - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що крім мітингу, учасника акції відвадають депутатів всередині КМДА. «Розраховуйте на кілька годин та беріть шини», - зазначила Моріна.

Як повідомлялося, 11 квітня київські активісти заблокували будівництво багатоповерхового готелю в історичному центрі міста - на Андріївському узвозі, 14-16. Учасники акції протесту знесли металеві ворота, які огороджували місце будівництва, і захопили будівельний кран. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: