Активісти принесли шлаки до офісу енергохолдингу Ахметова

Активісти принесли шлаки до офісу енергохолдингу Ахметова
До офісу ДТЕК принесли добову норму шлаків, яку генерує Придніпровська ТЕС
Фото: Інформатор

Екоактивісти намагаються привернути увагу ДТЕК і влади до проблеми забруднення Дніпра Придніпровською ТЕС

У вівторок, 13 березня, біля офісу енергетичного холдингу ДТЕК у Києві екоактивісти намагалися гаслами та плакатами привернути увагу керівництва підприємства і влади до проблем забруднення навколишнього середовища в Дніпрі. Адже саме тут знаходиться Придніпровська ТЕС, яка щодня викидає в атмосферу величезну кількість небезпечних відходів.

«Дніпровська ТЕС побудована ще в кінці 50-х років. Тривалий час її очисні споруди абсолютно не модернізувалися. Після покупки Ренатом Ахметовим домовленості про модернізацію підприємства так і не були виконані. Зараз реконструкцію знову намагаються відстрочити на 5-10 років», - розповідає одна з активісток - Ірина.

Для більшої переконливості крім плакатів, активісти принесли з собою добову норму шлаків, яку генерує Придніпровська ТЕС, повідомляє Інформатор.

Члени організації Save Dnipro налаштовані серйозно. Вони готові знову виходити на акції протесту, поки на проблему забруднення Дніпра Придніпровською ТЕС не звернуть належної уваги.

У свою чергу, керівництво ДТЕК запевняє, що проблему забруднення навколишнього середовища слід вирішувати комплексно в масштабах всієї країни. Для цього необхідна значна фінансова підтримка держави.

Як повідомлялося, до акції активістів приєдналися також нардепи Сергій Лещенко (фракція БПП), Вікторія Войціцька (фракція «Самопоміч») і екс-член НКРЕКП Андрій Герус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: