Біля Ради зібралося два мітинги – за і проти Савченко

Біля Ради зібралося два мітинги – за і проти Савченко

Між мітинугвальникими та прихильниками Савченко виникли легкі сутички

Сьогодні, 22 березня, під будівлею Верховної Ради зібралися два мітинги. Один - з вимогою зняти депутатську недоторканність, затримати та заарештувати нардепа Надію Савченко, яку підозрюють у планування теракту в парламенті. Інший мітинг поруч з першим – «за зміну політичної системи», люди протестують проти арешту депутатки Савченко.

Про це повідомляє кореспондент «Главкома»

Крім того через Савченко поліція посилила охорону біля Ради.

Зокрема, ще о 9 ранку до Ради на мітинг прийшли люди, які вимагають якнайшвидшого позбавлення недоторканності Надії Савченко та притягнення її до кримінальної відповідальності. Люди прийшли з плакатами з гучними гаслами «Надію Савченко під арешт», «Надію Савченко на нари». Акція мирна, головна думка мітингувальників полягає в тому, що вони просто не розуміють дій Надії Савченко.

Інші мітингарі тримають гасла «Надія є», «В нас залишились тільки земля і воля» та «я за зміну політичної системи». Близько 10:30 біля Ради з'явилась Надія Савченко та її 50 соратників. Вони вимагають, щоб  Надії Савченко недоторканність не знімали. Між мітинугвальникими та прихильниками Савченко виникли легкі сутички, люди лаялись між собою та сперечались.

Савченко пройшлась людьми, спілкувалась з мітингувальниками та розповіла, що регламентний комітет підтримав подання про зняття з неї недоторканності та арешту. Зараз ситуація спокійна, побиття під Радою не сталось.

Як відомо, Рада сьогодні розглядає арешт Савченко і «правки Лозового».

Вранці 22 березня перед засіданням парламенту регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Читайте також статті: 

Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

Надія Савченко: від героїні до терористки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: