Дзвін Пам’яті на території Міноборони пролунав тричі

Дзвін Пам’яті на території Міноборони пролунав тричі
В ці дні у різні роки загинули троє військових 

На території Міноборони вшанували загиблих захисників України

Сьогодні, 18 листопада, на території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних сил України, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської збройної агресії на cході нашої держави. Про це повідомляє Міноборони України.

У ранковому церемоніалі взяли участь офіцери та працівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці Київського гарнізону, курсанти військових вишів.

Присутні поклали квіти до Стелли Пам’яті.

Сьогодні, 18 листопада, Дзвін пролунав три рази.

Внаслідок російської збройної агресії перестали битися серця мужніх захисників та захисниць України, які героїчно захищали нашу країну від підступного агресора.

18 листопада 2014 року Україна втратила двох героїв. Це — капітан Бердаков Валерій Олексійович та солдат Полянський Ілля Анатолійович.

Цього дня у 2015 році загинула старший солдат Вовк Алла Юліанівна.

Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стеллою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Зала пам’яті — це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті розміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992 — 2018 років.

В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки.

Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.

Дзвін Пам’яті виготовлено на пожертви небайдужих громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: