Київрада переходить на роботу в режимі онлайн

Київрада переходить на роботу в режимі онлайн
На засіданні Київради 26 березня депутати у захисних масках і рукавичках

Депутати зможуть голосувати в режимі онлайн

Сьогодні, 26 березня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке дозволяє проводити засідання міськради та її органів у режимі онлайн.

Це правило діятиме у виключних випадках на час введення режиму надзвичайної ситуації або надзвичайного стану в столиці. Засідання президії Київради та погоджувальна рада також працюватимуть онлайн.

Рішення підтримали 74 депутати.

«Я вітаю рішення депутатів, які підтримали таке рішення у цей складний для міста час і знайшли варіант, за яким ми зможемо працювати. І зможемо ухвалювати вкрай важливі рішення для забезпечення життєдіяльності столиці», - сказав мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні ми робимо все можливе, щоб упередити поширення коронавірусу в Києві. Та запровадили суворі обмежувальні заходи - і щодо роботи громадського транспорту, і щодо припинення роботи закладів громадського харчування, розважальних центрів, магазинів. Аби максимально обмежити соціальні контакти між людьми. Але ми не можемо зупинити життєдіяльність міста. І сьогодні зібралися на позачергове засідання, аби ухвалити низку важливих бюджетних рішень. Київрада не може зупинити свою роботу. Ми маємо бути напоготові і швидко реагувати на нові виклики», - сказав Кличко. 

Нагадаємо, сьогодні Київська міська рада зібралася на пленарне засідання, де мають скоригувати бюджет міста для захисту малозабезпечених груп населення та прийняти рішення, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

На засіданні присутні 92 депутатів. Перед початком роботи їм поміряли температуру та надали засоби індивідуального захисту.

Онлайн трансляцію пленарного засідання можна переглянути тут.

Днями мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ може втратити мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом.

26 березня Кличко звернувся до уряду із закликом не позбавляти громади 13 мільярдів гривень доходів з місцевих акцизів і субвенцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: