Київський музей потрапив до ТОП-20 найкращих авіаційних музеїв світу

Київський музей потрапив до ТОП-20 найкращих авіаційних музеїв світу
Державний музей авіації імені Олега Антонова в Києві
Фото: Укрінформ

Державний музей авіації імені Олега Антонова в Києві має одну з найбільших у світі виставок авіаційної техніки

Одна з провідних телерадіокомпаній світу CNN зіставила ТОП-20 найкращих авіаційних музеїв світу. Державний музей авіації імені Олега Антонова в Києві посів 12 сходинку рейтингу.

«Більш ніж століття минуло з тих пір, як Орвілл і Вілбур Райт успішно взлетіли на першому літаку в Кітті Хок, Північна Кароліна. На щастя, немає необхідності застібати ремінь безпеки, відключати телефони або турбуватися про турбулентність, аби насолоджуватися кращими в світі представниками авіаційного простору», - йдеться на сайті. 

На веб-порталі CNN зазначається, що музей під керівництвом Національного авіаційного університету України, має одну з найбільших у світі виставок авіаційної техніки. Більшість експонатів музею — літаки, побудовані за часів Радянського Союзу, зокрема надзвукові бомбардувальники, транспортні літаки і ядерні ракетоносці.

Найкращим музеєм авіації в світі вважають Музей авіації та космонавтики «Крила над Скелястими горами» у Денвері (США).

До трійки лідерів також увійшли Музей авіації у Мадриді (Іспанія) та Музей авіації штату Кароліна у місті Шарлотт (США).

Як повідомлялося, Київ очолив рейтинг найбільш бюджетних європейських міст для туристів, складений туристичною компанією Travelcircus.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: