Кличко назвав точну кількість мостів в передаварійному стані

Кличко назвав точну кількість мостів в передаварійному стані
Мер Києва Віталій Кличко бідкається, що на ремонт мостів потрібні величезні кошти
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

«Це велике фінансове навантаження», - скаржиться міський голова

У столиці 75 мостів знаходяться в передаварійному стані. Про це повідомив в інтерв’ю «Главкому» мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, на їх ремонт необхідно мільярди гривень. «Той же Шулявський міст - майже мільярд коштуватиме», - сказав Кличко, зазначивши, що «це велике фінансове навантаження».

«Нам потрібно будувати школи, дитсадки, дороги, закуповувати новий громадський транспорт, реконструювати парки, сквери… Десятки років гроші не вкладались в інфраструктуру міста, і для мене - великий виклик за дуже короткий термін все змінити», - вказав мер.

Як повідомлялося, 24 червня вранці в Києві біля станції метро «Осокорки» посипався шляхопровід: автомобіль Renault Duster постраждав від шматків бетону моста. 

Після цього Кличко звільнив в.о. директора комунального підприємства «Київавтошляхміст» Дмитра Котлубея і доручив департаменту транспорту Київської міської держадміністрації обстежити всі штучні споруди в Києві.

Нагадаємо, Шулявський шляхопровід закрили з 17 березня на довгострокову реконструкцію. За оцінками фахівців, роботи зі зведення нового шляхопроводу триватимуть 17 місяців. Загальна вартість реконструкції – 830,12 млн грн.

Кияни охрестили шляхопровід «мостом ганьби»

Дивіться фоторепортаж «Главкома» з місця реконструкції мосту.

Наразі старий міст повністю розібрали. Частину металевих конструкцій для нового мосту вже завезли на будівельний майданчик і почали монтувати.

23 червня із 01:00 до 12:00 було повністю обмежено рух транспорту проспектом Перемоги в районі реконструкції Шулявського шляхопроводу. У зв’язку із початком монтажу металоконструкцій нового Шулявського шляхопроводу, 

Кличко повідомив, що відкрити новий Шулявський шляхопровід планують до кінця 2019 року.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: