Країна на кістках: під посольством РФ нагадали про жертв кремлівського режиму

Країна на кістках: під посольством РФ нагадали про жертв кремлівського режиму
Акція біля посольства РФ
Фото: ТСН

Учасники заходу вимагали звільнити українських політв’язнів

Сьогодні, 14 червня, у Києві біля посольства Російської Федерації влаштували акцію із закликом бойкотувати Чемпіонат світу з футболу, який відбувається у РФ.

Учасники заходу вимагали звільнити українських політв’язнів, які незаконно утримуються у російських в’язницях і тримали у руках плакати авторства Андрія Ярмоленка.

Біля будівлі диппредставництва склали символічну гору з кісток як нагадування про жертв кремлівського режиму.

Дев’ять країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

Як повідомлялося, 14 червня біля представництва Європейського союзу в Україні відбулася акція «Бойкотуй Росію! Врятуй політв’язнів!». На ній Росію було зображено як велику «зону».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: