Марина Порошенко передала засоби захисту від коронавірусу Університету «Україна»

Марина Порошенко передала засоби захисту від коронавірусу Університету «Україна»
«Університет «Україна» – один з небагатьох вишів, який створює всі умови для навчання людей з інвалідністю» – Марини Порошенко
Фото Facebook Фонду Порошенка

У виші навчаються близько тисячі студентів з інвалідністю

Дружина п’ятого Президента України Марина Порошенко передала студентам Університету «Україна» маски та санітайзери. За словами Марини Порошенко, університет «Україна» – один з небагатьох вишів, який створює всі умови для навчання людей з інвалідністю.

Як відомо, протягом президентської каденції Петра Порошенка його дружина Марина активно опікувалась запровадженням в Україні інклюзивної освіти. Зараз до питань соціалізації дітей з особливими освітніми проблемами додалися ще й проблеми захисту від коронавірусу. Тим паче, що з державного бюджету освітянам до початку нового навчального року на захист від вірусу влада не виділила жодної гривні.

«Це стало традицією для Фонду Порошенка – дбати про безпеку студентів і всіх українців. Сьогодні ми передали і засоби особистої безпеки – це маски і санітайзери для університету, щоб студенти могли краще навчатися і отримувати нові знання, щоб потім вся країна пишалася такими чудовими фахівцями, які виходять з цих стін. Для мене особисто важливо, що саме інклюзивна освіта, яка є філософією цього закладу, пошириться на всі інші навчальні заклади по всій Україні», – говорить Марина Порошенко.

Президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Петро Таланчук розповів, що зараз у виші навчається біля тисячі людей з інвалідністю. «Університет створювався для людей з інвалідністю в тому числі», – зазначив очільник університету.

Петро Порошенко та фракція «Європейська Солідарність» у парламенті вимагають від влади запровадити страхування освітян від коронавірусу, а також запровадити додаткову оплату праці у разі додаткового навантаження на педпрацівників у зв’язку з пандемією. Депутати вже зареєстрували відповідні законопроекти.

Від початку пандемії Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами закупили понад 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, порад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій.

Захисні костюми від Порошенка отримали понад 100 медичних закладів. У Порошенка у 2020 році на боротьбу з пандемією коронавірусу вже витрачено більше ста мільйонів гривень.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: