На станції метро «Золоті ворота» представили оригінали картин Примаченко

На станції метро «Золоті ворота» представили оригінали картин Примаченко
Одна з картин Марії Примаченко, представлених на виставці в метрополітені

Представлені картини Марії Примаченко дивом вціліли у воєнні роки та були передані на зберігання до архіву-музею

23 січня на станції метро «Золоті ворота» пройшло відкриття освітнього художньо-документального проекту до 110-річчя Марії Примаченко та Дня соборності України – «Жіночий вимір: Марія Примаченко».

Як повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен», для відвідувачів приготували цінні матеріали з фондів найбільшого в Європі архіву документів особового походження Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України. Останній власне й виступив організатором заходу.

На відкритті до огляду представили оригінали одних з перших робіт Марії Примаченко, створені мисткинею у 1930-х роках. Ці картини дивом вціліли у воєнні роки та були передані на зберігання до архіву-музею.

Проект, що експонуватиметься місяць, познайомить шанувальників із самобутнім та яскравим світом української художниці, в якому із надзвичайною мистецькою силою поєдналися народнопісенний лад, ритм і колір, образ і декор. Окрім робіт, у експозиції копії цінних архівних документів біографічного та творчого характеру.

Відвідувачі можуть побачити серію портретних фотографій художниці, що була передана до фондів архіву-музею відомим кінооператором Олександром Антипенком, а також матеріали з архіву родини художниці, надані правнучкою Марії Овксентівни – Анастасією Примаченко.

Виставка працюватиме в арт-вестибюлі станції «Золоті ворота» з 23 січня по 23 лютого 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: