Один із центральних бульварів Києва очистили від реклами (фото)

Один із центральних бульварів Києва очистили від реклами (фото)
Бульвар Дружби народів після демонтажу рекламних засобів

На бульварі Дружби народів залишилося всього 32 рекламних конструкції

На бульварі Дружби народів у Києві демонтовано 196 наземних рекламних засобів із 228. Про це повідомив начальник Управління з питань реклами Київської міської держадміністрації Олександр Смирнов.

«Бульвар Дружби народів – одна з ключових автострад столиці. Останнім часом за сприяння міського голови тут відбулося багато змін: мешканці отримали нове LED-освітлення, відремонтовано пішохідні доріжки та проведено капітальний ремонт проїжджої частини. Отже, черга за нами! Сьогодні (23 травня. – Ред.) завершили впорядкування рекламних засобів на цій вулиці – із 228 наземних рекламних конструкцій тут лишилося всього 32», – зазначив Смирнов.

Нагадаємо, упродовж 2018 року у Києві було демонтовано 16 805 рекламних конструкцій.

Протягом квітня у Києві демонтовано 1161 незаконний рекламний засіб (РЗ), серед яких 720 одиниць демонтували їхні власники.

Реформа у сфері розміщення реклами впроваджується завдяки прийнятим Правилам розміщення рекламних засобів у Києві. Правила розміщення рекламних засобів засновані на п’яти принципах: безпека, комфорт, естетичність, законність і доступність.

Окрім того, аби унеможливити розміщення наземних РЗ у хаотичному порядку, визначені конкретні місця – крапки для їхнього монтажу, заборонено низку типів РЗ на кшталт перетяжок-транспарантів, холдерів, штендерів тощо.

Правила уточнюють дозволені та заборонені формати конструкцій та їхні розміри. Велика увага приділена безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП. У розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від їхнього розміру: між найменшими (сіті-лайтами) від 40 метрів і до 150 метрів між великими (білбордами).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: