Оголошено підозру лікарю київської клініки, де після ліпосакції померла пацієнтка

Оголошено підозру лікарю київської клініки, де після ліпосакції померла пацієнтка

Смертельна операція була проведена в приватній клініці косметичної хірургії, розташованій у Печерському районі міста Києва, у лютому 2017 року

Київською місцевою прокуратурою № 6 повідомлено про підозру хірургу приватної клініки косметичної хірургії, халатне ставлення до професії якого призвело до смерті пацієнтки. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Смертельна операція була проведена в приватній клініці косметичної хірургії, розташованій у Печерському районі міста Києва, у лютому 2017 року. Проте, вирішити питання про наявність чи відсутність складу злочину у діях медичних працівників, які займались оперативним втручанням, не було можливим через тривале проведення необхідних судово-медичних експертиз», - йдеться в повідомленні.

«Отримавши висновок комісійної експертизи, який підтвердив результати первинного дослідження, установлено, що між оперативним втручанням, проведеним лікарем-хірургом у приватній клініці і настанням смерті 42-річної пацієнтки є причинно-наслідковий зв'язок та наявний дефект у наданні медичної допомоги у післяопераційному періоді», - повідомили у прокуратурі.

Враховуючи вказані обставини, хірургу інкриміновано ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, яке спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Після виконання усіх необхідних процесуальних дій, обвинувальний акт у вищевказаному кримінальному провадженні буде скеровано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: