Як батюшки Московської церкви Дніпро у Києві святили. Фоторепортаж

Як батюшки Московської церкви Дніпро у Києві святили. Фоторепортаж
Митрополит церкви Московського патріархату Онуфрій

На набережній Дніпра зібралось близько декілька сотень людей, нікого з високопосадовців помічено не було

У Києві на Оболонській набережній митрополит Московської православної церкви Онуфрій освятив воду. На набережній зібралось декілька сотень людей, повідомляє кореспондент «Главкому».

Нікого з високопосадовців помічено не було. Митрополит Онуфрій прибув на набережну Дніпра у супроводі охорони, на рукавах якої були шеврони з написами «храмова варта» та «козацтво запорізьке». До моменту початку церемонії лід навколо купелі тріснув і частково опустився під воду.

Під час молитви у Онуфрія погано працював мікрофон, його було чутно через слово.

Церемонія тривала півгодини.

Нагадаємо, сьогодні кияни почали збиратися біля Свято-Покровського собору на Оболонській небережній вже об 11:30. Бажаючі кияни змогли зануритись у хрещенську купелю. Біля храму розбили намети, де продавали шашлики, вино і солодку вату.

19 січня, православні українці відзначають Хрещення Господнє або Богоявлення, одне з головних християнських свят.

Оскільки Водохреща традиційно супроводжується масовим відвідуванням водойм та зануреннями у крижану воду, на водоймах країни було встановлено 967 рятувальних постів у складі 3-4 осіб із засобами порятунку, повідомляють в ДСНС. Загалом, цього дня від ДСНС на водних об'єктах чергують понад 2,9 тис. осіб та 541 одиниця техніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: