Перед Будинком учителя виріс паркан: архітектурна пам’ятка йде на капремонт

Перед Будинком учителя виріс паркан: архітектурна пам’ятка йде на капремонт
Фасад Будинку вчителя відновлять й збережуть його первісний вигляд
Фото: Вечірній Київ

На проект реставрації Будинку вчителя з міського бюджету виділять 5,94 млн гривень

У центрі Києва на вулиці Володимирській, 57 перед Київським міським будинком учителя з’явився паркан з металевої сітки. У комунальному закладі у лютому 2019 року має розпочатися реконструкція.

Про це в коментарі «Вечірньому Києву» розповів в. о. директора Київського міського будинку учителя Олег Стешук.

За його словами, в будівлі робили капітальний ремонт ще в 1974 році. Державне підприємство «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» надало звіт від 23. 05. 2017 року, де вказується про аварійний стан частини утримуючих конструкцій. 

Йдеться про загрозу обвалу даху, в будинку протікає стеля. Адміністрація чекає, доки завершаться договори оренди з підприємствами. Зокрема, там розташовуються державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.Сухомлинського, Педагогічний музей України НАПУ, Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України, Музей Української Революції 1917-21 років та приватні хореографічні студії.

Замовник робіт – «Укржитлоінвестбуд УКБ».

Рішення КМДА про реставрацію Будинку вчителя прийняте ще 2012 року. Однак воно неодноразово зазнавало змін.

Стешук розповів про глобальні плани щодо реставрації. Перш за все фасад відновлять й збережуть його первісний вигляд. А ось всередині буде багато цікавого для освітян. Фактично приміщення хочуть перетворити на сучасний освітній простір для вчителів Києва. Також у планах залучення посольств, які в Будинку вчителя мають ділитися кращими методиками своїх країн для столичних освітян.

Лише на проект реставрації з міського бюджету виділять 5,94 млн гривень. Тендер на розробку проекту реставрації вже проведений. Компанією-переможцем за умовами тендеру стало ТОВ «Дабл ю енд ейч інжиніринг». Переможець має розробити проект до кінця 2019 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: