Під Києвом у підпільних цехах вилучено контрафактного алкоголю на 2,8 млн грн

Під Києвом у підпільних цехах вилучено контрафактного алкоголю на 2,8 млн грн

Контрафактний алкоголь зловмисники фасували у фірмову упаковку понад 20 світових марок 

Фото: прокуратура Києва

Незаконну продукцію виготовляли та зберігали на території колишньої тваринної ферми

Столичними правоохоронцями у ході спецоперації ліквідовано підпільний цех з масового виготовлення контрафактного алкоголю, який зловмисники реалізовували на території Києва та Київської області під брендами всесвітньо відомих торгових марок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Незаконну продукцію виготовляли та зберігали на території колишньої тваринної ферми в Бориспільському районі Київщини.

Виготовлення сурогатного алкоголю здійснювалось шляхом змішування концентрату харчових добавок зі спиртом, з використанням обладнання, що забезпечувало його масове виробництво. Отриману спиртовмісну суміш зловмисники фасували в упаковку по типу Bag-in-Box, а також у фірмову упаковку понад 20 світових марок алкоголю.

У ході обшуків правоохоронці вилучили понад 10 000 літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів та сировини орієнтовною вартістю понад 2,8 млн гривень. Крім того вилучено обладнання та транспортні засоби, що належать фігурантам даного провадження.

В ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 204 КК України, встановлено осіб, які організували виготовлення недоброякісних напоїв, їх зберігання та подальшу реалізацію на території м. Києва та Київської області.

На даний час призначено судово-хімічну експертизу для встановлення наявності реальної загрози для життя і здоров’я людей, які могли вживати вказану продукцію. Слідчі дії тривають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: