Площа перед метро «Арсенальна» оновилася (фото)

Площа перед метро «Арсенальна» оновилася (фото)
На площі перед метро «Арсенальна» замінили бруківку та освітлення
Фото: А Девелопмент

Відреставрували Микільську браму Київської фортеці та прилеглу до неї територію

Напередодні Нового року відкрито реконструйовану площу перед станцією метро «Арсенальна» в Києві.

Крім площі перед метро «Арсенальна», девелоперська компанія A Development з партнерами відреставрували культову для киян Микільську браму Київської фортеці та прилеглу до неї територію. Будівля стане багатофункціональним комплексом і водночас збереже свій статус пам’ятки архітектури. Про це повідомляє відділ комунікації девелоперської компанії.

«Оскільки «Арсенал» разом із колишньою Військовою комендатурою та Микільською брамою є частиною Київської фортеці, відновлювати ці будівлі та лишити площу перед метро «Арсенальна» у занедбаному стані ми не уявляли можливим», - зазначив Олексій Баранов, засновник «А Девелопмент».

За його словами, інвестиції у I чергу реновації площі склали 22 млн грн. Бюджетні кошти на цей проект не були витрачені.

Реконструкція площі тривала 3 місяці. При її реновації девелопер врахував потреби маломобільних громадян і людей з інвалідністю. Під час ремонтних робіт бруківку замінили на 4 тис. квадратних метрів якісного німецького клинкеру, на площі з’явилось 270 погонних метрів зручних лав для відпочинку та зовнішнє енергозберігаюче освітлення. 

Спів-інвестором реконструкції виступила компанія UDP під управлінням Quarter Partners Андрія Іванова. Концепцію проєкту реновації площі розробила AVG Group. 

Відновлення та відкриття для киян Військової комендатури є продовженням проєкту A-Station (вже реалізований редевелопмент частини території військового заводу «Арсенал»).

Усі разом відреставровані об’єкти - Микільська брама, Військова комендатура, публічний простір перед метро «Арсенальна» та історичні корпуси заводу «Арсенал» - можуть стати центром тяжіння для киян та туристів, які хочуть відкрити для себе історію української столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: