Поліцейські спільно з прокуратурою прикрили незаконну АЗС під Києвом

Поліцейські спільно з прокуратурою прикрили незаконну АЗС під Києвом
Під час обшуку поліцейські вилучили, зокрема, газову цистерну
Фото: Нацполіція

Правоохоронці провели санкціонований обшук на АЗС, розташованій по вул. Чумацький шлях у місті Обухів

До поліції звернувся журналіст з заявою про те, що ним виявлені факти незаконного встановлення АЗС на території Обухівщини. Представник мас-медіа також зазначив, що заправні станції працюють з порушенням усіх норм  безпеки, без дозвільних документів, чим створюють загрозу життю і здоров’ю  жителів району.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області, за даним фактом були відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) та за ч.1 ст. 273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування.

Встановлено, що деякі АЗС в районі здійснюють свою діяльність незаконно: це і порушення порядку оформлення документів на розміщення АГЗП, нехтування правилами безпеки, несплата податків.

Так, у рамках відкритого кримінального провадження та для документування незаконної діяльності однієї з автозаправних станцій, яка створює загрозу безпеки громадян, працівники поліції провели санкціонований обшук на АЗС, розташованій по вул. Чумацький шлях у місті Обухів.

Під час обшуку поліцейські у якості речових доказів вилучили бухгалтерську документацію, продукцію, яка реалізувалась без відповідних документів та з порушенням норм чинного законодавства, газомодульну колонку з лічильником, газову цистерну, обладнання та різні речі, що свідчать про протиправну діяльність особи-підприємця.

Вилучене обладнання поміщено на майданчик тимчасового утримання.

Також правоохоронці відібрали зразки палива, які в подальшому будуть направлені на експертизу. Триває слідство.

Як повідомлялося, у місті Бровари Київської області буде демонтовано дві автомобільні газові заправки, встановлені самовільно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: