Столична поліція накрила угруповання із наркотиками на понад 2,5 млн грн (фото, відео)

Столична поліція накрила угруповання із наркотиками на понад 2,5 млн грн (фото, відео)
Затримання членів злочинного угруповання

Організатори злочинної групи залишали наркотики у схованках на межі Київської та Черкаської областей

Столична поліція за процесуального керівництва прокуратури викрила п’ять осіб на продажі наркотичних засобів опіатної групи, які зловмисники привозили до столиці з Черкаської області. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області.

У рамках розслідування кримінального провадження, працівники управління протидії наркозлочинності столичної поліції, Київської міської прокуратури № 4 та слідчі Дніпровського управління поліції встановили, що 63-річний житель Черкаської області разом із дружиною організували групу, яка збувала опій.

На цей час правоохоронці мають підтвердження про трьох киян, які були співучасниками подружньої пари. Організатори залишали товар у схованках на межі Київської та Черкаської областей, а після отримання грошей на банківські рахунки повідомляли місце знаходження закладки. І вже київські учасники угрупування збували ацетильований опій.

Співробітник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Києві розповіла, що після проведення п’яти оперативних закупок, працівники підрозділу із залученням спецпризначенців, кінологів та інших поліцейських служб провели одночасне затримання членів злочинної групи у Києві та Черкаській області.

«Під час санкціонованих обшуків у домоволодіннях зловмисників працівники поліції вилучили близько 2,5 літрів концентрату опію, понад 100 кубів опію ацетильованого та 200 патронів різного калібру, велику кількість телефонних і банківських карток та інші докази злочинної діяльності наркоугруповання», - додала правоохоронець.

За цінами «чорного ринку», роздрібна вартість всіх вилучених наркотиків може сягати понад 2,5 млн гривень.

«П’ятьох членів злочинного угруповання – трьох чоловіків та двох жінок – затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Організаторів арештували з правом внесення застави, а трьом іншим наркоділкам обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», - зазначив начальник відділу УПН ГУНП у Києві Денис Лаворько.

Всім фігурантам оголошені підозри у вчиненні злочину, передбаченого ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: