Табір «Славутич» на Київщині після отруєння дітей знову незаконно працює - губернатор

Табір «Славутич» на Київщині після отруєння дітей знову незаконно працює - губернатор
Табір «Славутич»
Фото: slavutych.kiev.ua

Губернатор повідомив, що повторне дослідження 13 липня втретє підтвердило наявність патогенної інфекції на території харчоблоку

Заклад санаторного типу «Славутич» всупереч припису Держпродспоживчслужби у Київській області відновив роботу.

Про це 17 липня повідомляє «Українська правда» з посиланням на інформацію голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана.

«Сьогодні керівництвом закладу було протиправно розпочато зміну, і в табір заїхало 200 дітей», – розповів Горган.

За його словами, дозволу на роботу закладу не було.

«Повторне дослідження, яке було 13 липня, втретє підтвердило наявність патогенної інфекції на території харчоблоку – наявність стафілококу й кишкової палички виявлено втретє», – наголосив голова облдержадміністрації.

Горган повідомив, що про цей факт попередив поліцію і прокуратуру області.

«З огляду на таке зухвале порушення законодавства у кримінальному провадженні, яке розслідується обласною прокуратурою, будуть нові епізоди. А зі свого боку КОДА ініціює судовий позов про закриття закладу», – сказав губернатор.

Горган уточнив, що в суд подадуть до кінця тижня. «У суд буде звертатися також управління Держпродспоживчслужби області, оскільки не усунули порушення закону, вказане у приписі. Ми ж зі свого боку будемо звертатися щодо закриття», – повідомив губернатор.

Нагадаємо, на Київщині в дитячому оздоровчому таборі «Славутич» сталося масове отруєння дітей. Зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль звернулися 12 дітей.

Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: