У будівлі колишньої фабрики на Подолі відкриють новий культурний простір

У будівлі колишньої фабрики на Подолі відкриють новий культурний простір
Будівля колишньої стрічкоткацької фабрики на вулиці Нижньоюрківській, 31 
Фото: MetaCulture

У MetaCulture будуть влаштовувати виставки, перформанси, концерти та ін.

У занедбаній будівлі колишньої стрічкоткацької фабрики на вулиці Нижньоюрківській, 31 на Подолі у Києві у березні відбудеться відкриття нового культурного простору MetaCulture.

Простір буде розташовано у приміщенні, яке межує з клубами Closer, Mezzanine та Otel. Як повідомив «Хмарочос» засновник MetaCulture Антон Бангура, новий простір не пов’язаний із Closer, хоча можлива співпраця.

Як розповів виконавчий директор MetaCulture Ілля Новіков, група однодумців спершу заснувала у Києві сквот «Фракція» на Бессарабській площі, який існував недовго через проблеми з приміщенням. Після цього вирішили створити простір для молодих українських і зарубіжних художників, які не можуть виконати вимоги наявних арт-інституцій і галерей.

На меті – не лише влаштовувати виставки, перформанси, концерти класичної, електронної та експериментальної музики, але й бути майданчиком для соціальних і громадянських проектів й ініціатив, зокрема для змін міського середовища.

MetaCulture розташується на двох поверхах загальною площею 400 кв. м. Головний простір займатиме 300 кв. м другого поверху. Це велика зала з колонами, без перегорож. Тут будуть виставковий простір, танцпол, бар і туалети.

На першому поверсі базуватиметься проект Бібліотека – колекція книг, арт-буків, зінів для розповсюдження та читальна зала. Також під час вечірок та інших заходів тут функціонуватиме чілаут-зона.

Інтер’єр поки перебуває на стадії розробки і обговорення. Наразі у приміщенні тривають ремонтні роботи. За словами Новікова, приміщення в цілому поєднуватиме радянський індастріал і сучасні дизайнерські рішення.

Команда MetaCulture планує підтримувати простір на кошти від благодійних внесків, виручки бару, суборенди тощо.

14 березня заплановано відкриття простору та першої виставки «VZAYEMODIЯ». Зараз оголошено опен-кол для художників, які бажають взяти у ній участь. Дедлайн подання робіт – 21 лютого.

На відкритті MetaCulture заявлено виступи Cybele (електронний проект київського художника Анатолія Бєлова, «Людська подоба»), виступ А.Морозової (піаніно) та ембіент від NFNR.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: