У Києві побудують кладовище домашніх тварин

У Києві побудують кладовище домашніх тварин

Для власників тварин ритуальні послуги будуть платними

Столична влада хоче заборонити ховати тварин на стихійних кладовищах і до кінця 2020 року обіцяє організувати офіційне місце для домашніх улюбленців.

«Будівництво починалося ще дуже-дуже давно, ще десь у 2003 році вже почали освоювати кошти, але призупинили будівництво з невідомих причин. Можливо, не вистачило фінансування», – розповів т. в.о. директора департаменту благоустрою столиці Тарас Панчій.

Тепер в столичному бюджеті передбачили на завершення будівництва 2 мільйони гривень, пише «Сегодня».

Кладовище розташоване в передмісті Києва на чотирьох гектарах землі. Ще в 2003 році там побудували адміністративну будівлю і каплицю. Згодом тут обіцяють спорудити крематорій і колумбарій – сховище урн з прахом після кремації.

Утримувати кладовище буде комунальне підприємство «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Воно і буде надавати ритуальні послуги.

«Для власників тварин ці послуги в будь-якому випадку будуть платними, тому що місто нестиме витрати, а бездомних тварин ховатимуть за бюджеті кошти. Буде спеціальна стаття витрат для кремації і поховання загиблих бездомних тварин», – уточнив заступник директора з технічних питань ветлікарні Валерій Карасенко.

Завершити будівництво кладовища планують до кінця 2020 року. А тих, хто і після цього буде ховати тварин за його межами, будуть штрафувати мінімум на 1700 гривень.

Як повідомлялося, у Дарницькому районі Києва планують побудувати новий центр захисту тварин. Міська влада має намір відкрити його в кінці 2020 року. Згідно з рішенням про «Бюджет міста Києва на 2019 рік», на будівництво Центру захисту тварин на вул. Автопарковій планують виділити майже 77,5 млн грн. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: