У Києві пройшов «Марш за імпічмент» (фото, відео)

У Києві пройшов «Марш за імпічмент» (фото, відео)

Учасники скандували «Банду Гeть», «Руки гeть від НАБУ»

У Києві розпочався черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка.

Станом на 11:50 годину на місці збору знаходилося 200-300 людей. Пізніше їх кількість збільшилась. Учасники тримають червоно-чорні прапори і прапори України.

Захід охороняє кінна поліція.

Близько 12:20 на імпровізований сцені біла пам’ятника розпочався мітинг. На ньому виступив  лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі. Зокрема, він пообіцяв перемогти «олігархічну машину». 

«Я чув ваші голоса з камeри, куди мeнe закрив Порошeнко (президент України – ред.). Ви мeнe звільнили, а я зобов’язаний разом з вами звільнити Україну від бариг і корупціонерів. … Сьогодні марш наступу. Марш за імпічмент і за наступ народу України», - сказав Саакашвілі.

На заході також присутні народний депутат кількох скликань Степан Хмара і діючий народний депутат Юрій Дерев’янко, громадський діяч Олесь Доній.

Екс-президента Грузії підтримують дружина із сином.

Близько 12:30 учасники почали рух у напрямку Володимирської вулиці, де планується доформувати колонну.

Станом на 12:55, голова колони досягла Бессарабського ринку. У голові колони крокує також і лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Учасники скандують «Банду Гeть», «Руки гeть від НАБУ», «Порошeнку імпічмeнт», «Луцeнку відставка».

Близько 13:15 учасники маршу дістались Майдану Незалежності, після чого розпочились виступи політиків і діячів зі сцени. У заході беруть участь декілька тисяч людей. 

Після закінчення виступів Саакашвілі закликав людей організувати у Жовтневому палаці «координаційний штаб», де потім відбулися сутички і спроба проникнення у будівлю, де в цей час мав статися концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера.

Нагадаємо, за даними видання Insider, екс-президент Грузії, лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі написав листа президенту Петру Порошенку щодо деескалації протистояння.

Минулої неділі у Києві також відбувався «Марш за імпічмент». У ньому взяли участь до 10 тисяч осіб.

Після мітингу на Майдані Незалежності учасники «Маршу за імпічмент» прийшли до СІЗО, де тримають Саакашвілі. Після цього учасники акції розбили вітрину магазину «Рошен», який розташований неподалік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: