У Києві викрали Lexus за допомогою евакуатора (фото)

У Києві викрали Lexus за допомогою евакуатора (фото)
Камери відеоспостереження «Безпечне місто» зафіксували злочин

Зловмисники підробили документи на чужу автівку і для викрадення скористалися послугами евакуатора

До поліції Києва звернувся місцевий мешканець із повідомленням про те, що на вулиці Антоновича у нього викрали автомобіль Lexus. Для з’ясування обставин події на виклик виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

Потерпілий пояснив поліцейським, що транспортний засіб знаходився у несправному стані, тому він ним не користувався.

«Працівники відділу кримінальної поліції відразу розпочали оперативні заходи, аби викрити причетних осіб. Завдяки камерам відеоспостереження «Безпечне місто» ми встановили деталі правопорушення та дізналися, що для викрадення автівки зловмисники скористалися послугами евакуатора і транспортували Lexus до будинку, де проживає один із фігурантів», - розповів слідчий Голосіївського управління поліції Владислав Кузьменко.

Оперативники встановили причетних до викрадення автомобіля громадян і розшукали їх. Це - раніше не судима 21-річна киянка та її 27-річний знайомий, уродженець Житомирщини, який притягувався до кримінальної відповідальності за майновий злочин.

«Як пояснив затриманий, він працював неподалік від місця, де близько трьох років стояла ця автівка. Спільниця зробила свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке вони показали водію евакуатора, і транспортували іномарку», - пояснив правоохоронець.

У рамках кримінального провадження, поліцейські вилучили підроблений документ та направили його на проведення відповідної експертизи.

Слідчі повідомили спільникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Їм загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває, у рамках якого перевіряється причетність затриманих до викрадень інших автівок на території столиці.

Якщо експертиза підтвердить факт підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, то слідчі розпочнуть ще одне кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: