В уряді відреагували на заклик Кличка відкрити метро 25 травня

В уряді відреагували на заклик Кличка відкрити метро 25 травня

Міністр виступив проти відкриття метро з 25 травня

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що не можна відкривати метро 25 травня. Про це він сказав в ефірі «Сніданку з 1+1».

Ведучий запитав, чи можна задовольнити прохання мера Києва Віталія Кличка відкрити метро 25 травня.

«Дивує непослідовність у певних етапах. Ще пару днів тому збирався київський штаб і там зійшлися на думці, що відкрити з обмеженнями доволі важко. Підземка якщо відкривається - то працює повноцінно. Звичайно, можна масочний режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах доволі важко», - сказав Криклій.

На думку міністра, він би не поспішав з цим рішенням.

«Що стосується транспорту взагалі, то ми запропонували поетапність. До кінця тижня МОЗ має назвати дати, чи вони накладаються з епідеміологічною ситуацією, щоб власне ми не брали на себе відповідальність чи ризики. Бо ми ці ризики ділимо з міською владою», - додав він.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Але наземний громадський транспорт працюють на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

13 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: