Велодрайв і мотошоу: вихідними Поділ перетворився на центр екстремального спорту

Велодрайв і мотошоу: вихідними Поділ перетворився на центр екстремального спорту
Мотошоу на Подолі
Фото: Вечірній Київ

На Контрактовій площі відбувся фестиваль «Kyiv Drive Day»

Цими вихідними старовинний Поділ перетворився на центр екстремального спорту: мото- і велогонки, змагання картингістів, виступи популярних українських рок- і хардових гуртів на фестивалі «Kyiv Drive Day».

За порцією адреналіну на Контрактову площу прийшли сотні киян і гостей столиці. Тут можна було побувати на мото- і велошоу, з вітерцем прокататися на картингу, пострибати під запальну музику, спробувати смачну їжу.

На площі, біля Колеса огляду - виставка «крутих» байків, деякі коштують як пів квартири в Києві, і відтюнінговані «Їжаки» та «Юпітери» з «чизетами», і, навіть, саморобні дива технічної думки й фантазії.

По всій вулиці Сагайдачного ганяли мотоциклісти, виконуючи трюки. Спочатку ревіли моторами поодинці, потім - ще й з пасажиром.

Це італійський мотоконцерн, який має своє представництво в Києві, урочисто відкрив мотосезон. У масштабному тест-драйві мотоциклів узяло участь 7 двоколісних коней.

«Для того, щоб взяти участь у безкоштовному тест-драйві, необхідно було до 30 березня заповнити заявку й відправити її на сайт компанії, - розповідає один із організаторів Євген. - У зв'язку з тим, що кількість місць на участь у тест-драйві обмежена, було обрано лише 120 райдерів, які зможуть здійснити тест-драйв. Є певні вимоги: достатній стаж і досвід водіння мотоциклу і відповідна категорія. Адже машина коштує дуже недешево».

У самому центрі площі - велодрайв від Head Bike і видовищні трюки від «крутих» мотоциклістів-каскадерів. А ближче до пам’ятника Сковороді – змагання з картингу від КЦ «Жага швидкості». За перший день фестивалю близько 200 любителів екстриму безкоштовно спробували свої сили у керуванні маленькою гоночною машинкою. Екстремальну підготовку показали й столичні поліцейські, які змагалися з вуличними гонщиками, не забуваючи при цьому слідкувати за порядком. А в поліцейській машині, припаркованій біля підніжжя пам’ятника Петру Сагайдачному, могли посидіти і сфотографуватися і діти, й дорослі. Копи не просто так стояли біля свого «залізного коня», а в ігровій формі розповідали дітям правила поведінки на дорогах. Маленькі учасники дорожнього руху могли відчути себе і водієм, і пішоходом, і велосипедистом.

Особливу атмосферу створювали відомі українські музичні гурти, які виступали на великій сцені, розташованій біля Подільської районної адміністрації – в самому центрі Подолу. Драйвовий настрій дарували Веремій, Kozak System, «The Вйо» та інші хардові артисти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: