У Гідропарку в день Водохреща Філарет освятив води Дніпра. Фоторепортаж

У Гідропарку в день Водохреща Філарет освятив води Дніпра. Фоторепортаж
Патріарх Філарет на святкуванні Водохреща у Гідропарку

Кияни за традицією могли зайти у крижану воду річки, яка в цей день, як вважають віруючі, набуває цілющих якостей

Сьогодні, 19 січня о 14:00, почесний патріарх Української православної церкви Філарет здійснив ритуал освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку та освятив води Дніпра. Про це повідомляє кореспондент «Главкому».

Перед службою Філарета звучали українські пісні. Біля храму патріарх прочитав молитву, освятив води Дніпра, після чого продовжив службу у каплиці.

Біля каплиці зібралось більше трьох сотень людей. За порядком слідкували представники Національної гвардії та громадської організації «Національна варта».

Після завершення урочистої частини, Філарет покинув Гідропарк.

Біля храму звучали українські народні пісні. Кияни за бажанням пірнали у крижану воду Дніпра.

19 січня, православні українці відзначають Хрещення Господнє або Богоявлення, одне з головних християнських свят. Вважається, що в цей день вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року.

Це перше святкування Богоявлення після утворення Православної церкви України. 6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Православну церкву України очолив митрополит Епіфаній. Інтронізація предстоятеля ПЦУ відбудеться 3 лютого. Інтронізація - це урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного патріарха на патріаршу кафедру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: