З 14 липня київське метро переходить на зелені жетони

З 14 липня київське метро переходить на зелені жетони

У зв'язку зі зміною тарифу в метрополітені з'являться зелені жетони

З 14 липня у Києві подорожчає проїзд в усьому громадському транспорті. Разова поїздка коштуватиме 8 гривень. На деяких станціях метро вже з’явилися відповідні оголошення, повідомляє «Київ. Новини».

У зв’язку з цим у київському метрополітені сині жетони замінять на зелені. Про це йдеться у повідомленні спільноти «Транспорт Києва» в Facebook.

«У зв'язку зі зміною тарифу з'являться зелені жетони. Обміняти старі жетони на нові можна без доплати протягом липня, в серпні - вже з доплатою », - йдеться в повідомленні столичної підземки.

У касі можна буде обміняти лише один жетон, більше - тільки в сервісних центрах на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця».

Не відстають і маршрутки. Наприклад, в салоні маршрутки №442Д, де проїзд поки що коштує 6 гривень, пасажирів уже попереджають про подорожчання до 7 гривень з суботи, 

Нагадаємо, 5 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що без підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті не уникнути кризи у транспортній сфері столиці. Підвищення вартості проїзду має відбутися 14 липня. Він пояснив, що наразі комунальні транспортні підприємства міста працюють у збиток. Тож отримані від підвищення тарифів кошти будуть спрямовані на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення заробітних плат працівникам комунальних транспортних підприємств. Також підвищення тарифів дозволить зменшити суми дотацій, які виділяються на покриття збитків підприємств транспорту. 

із 14 липня 2018 року вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте і складатиме від 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Кличко повідомив, що для пільгових категорій громадян буде збережено безкоштовний проїзд. 

У четвер, 12 липня, під стінами Київської міської державної адміністрації проходить дві акції протесту: за і проти підняття цін на проїзд у громадському транспорті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: