З початку року доходи місцевих бюджетів Київщини склали 4,5 млрд грн

З початку року доходи місцевих бюджетів Київщини склали 4,5 млрд грн

Порівняно з минулим роком, доходи місцевих бюджетів зросли на чверть

З початку 2018 року до місцевих бюджетів від платників податків Київської області надійшло 4,5 мільярда гривень. Зважаючи на цей показник, доходи місцевих бюджетів зросли на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У гривневому еквіваленті це майже на 904 мільйони більше за суму, перераховану на потреби територіальних громад торік. Про це повідомив очільник податкової служби регіону Олексій Кавилін, інформує прес-служба Головного управління ДФС у Київській області.

Зокрема, Кавилін підкреслив, що більшу частку у надходженнях до місцевих скарбниць складає податок на доходи фізичних осіб із сумою у 2,8 млрд грн із темпом росту до відповідного періоду 2017 року у 130% та додатковою сумою у 658 мільйонів гривень.

Від плати за землю перераховано 476 млн грн, що на 11,2 мільйона більше за надходження того ж періоду минулого року. На 32% або 178 мільйонів гривень збільшилася сума сплаченого єдиного податку і загалом складає 730,3 млн грн. 

Окремо Кавилін підкреслив значне зростання у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За наданою ним інформацією, сплата цього виду податку зросла на 69% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року і складає 116 мільйонів гривень із додатковою сумою надходжень у 47,3 млн грн. Значно збільшилася сума сплати транспортного податку – майже 8 мільйонів гривень із темпом росту до 2017 року у 71% та сумою додаткових надходжень у 3,3 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: