З приходом тепла у Києві почалося нашестя змій

З приходом тепла у Києві почалося нашестя змій
Гадюка степова
Фото: Наталка Макогон, Facebook

На Київщині популяція змій збільшилася вдвічі за минулий рік

Популяція змій у Київській області і Києві збільшилася. Зокрема, побільшало змій у Деснянському районі Києва. Цими вихідними трьох змій побачила в районі Троєщини, на околиці Києва, речниця метрополітену Наталка Макогон.

Фото небезпечної знахідки вона опублікувала на сторінці в Facebook.

«Вибрались на пікнічок ...і не тільки ми», - пише Наталія.

Допис викликав у користувачів неоднозначну реакцію: хтось рептиліями захоплювався, хтось закликав бути обережними.

«Вуж і гадюка. Якщо їх не чіпати, то обидві не небезпечні. Звідки в людей такий дурний страх? У Києві отримати по голові від гопників чи померти від ножа при пограбуванні значно більше шансів, ніж постраждати від зміїного укусу», - написав Павло Багмут під дописом Наталки Макогон у Facebook.

«З кожним роком популяція змій збільшується вдвічі. Так буде продовжуватись і далі, бо за цим ніхто не слідкує. У Київських лікарнях навіть немає вакцини проти укусів, вони використовують лише крапельниці. Це неправильно, адже багато укусів рептилій часто мають летальний результат. Їх вистачає всюди, але найбільше змій водиться у Вишгородському районі Києва і біля Фастова - там взагалі цілі рої, нападають навіть на велику рогату худобу», - каже змієлов Андрій.

За 2017 рік лише в Києві зафіксували 3 випадки нападу зміїв на людей. Два з них - у Деснянському районі.

Лікарі та науковці радять знайти та вивчити якомога більше інформації про те, які змії водяться у вашій місцевості. Особливо треба звернути увагу на отруйних рептилій.

Науковець Оксана Некрасова радить обирати такий одяг, який максимально закриває тіло, аби вберегтись від плазунів. Також важливо одягати широкі довгі штани та гумові чоботи. За можливості користуватися шкарпетками з овечої вовни, її запах відлякує змій.

Рятувальники кажуть, що змії особливо активні в дощові теплі дні та вночі.

Якщо вам все-таки трапилася змія, треба завмерти і дати їй можливість відповзти. Якщо плазун вигибатиметься вперед та шипітиме, спробуйте повільно й без різких рухів відійти подалі, радять науковці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: