Жертва снігової брили: у Києві скульптура ангела лишилася без голови

Жертва снігової брили: у Києві скульптура ангела лишилася без голови
Пошкоджену скульптуру ангела прикрили накидкою
Фото: Сегодня

На «Ангела доброти» впала снігова брила з даху

У центрі Києва від падіння льоду постраждала скульптура «Ангела доброти», яку встановили в жовтні 2015 року на балконі другого поверху Національного музею Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12).

У суботу, 10 березня, на «Ангела» впала снігова брила з даху і відбила йому голову. Ангел був невеликого розміру: висотою 1,3 м, важив близько 8 кг, оскільки виготовлений з пінополістиролу.

«Скульптуру подарувало нам посольство Литви в Україні для підвищення настрою жителів і гостей Києва. Такі янголята є в багатьох містах Європи та світу. Янгол був встановлений тимчасово. Ми, швидше за все, не будемо його відновлювати. Нас попереджали, що він простоїть недовго, максимум півроку або рік, але янголятко протрималося значно довше... Ми його зараз прикрили накидкою. А у вівторок приймемо остаточне рішення, що з ним робити. Але, швидше за все, він не підлягає відновленню і буде демонтований», - розповіли «Сегодня»у Національному музеї Тараса Шевченка.

Як інформував «Главком», після великих снігопадів у Київ прийшла відлига, сніг на дахах будинків тане, перетворюючись під час коливань температури на великі бурульки і льодові брили.

7 березня КМДА інформувала, що київські міські інспектори з благоустрою склали адміністративні протоколи на 40 підприємств за нерозчищені дахи. Загальна сума штрафів може сягати 68 тисяч гривень. Загалом зусиллями столичних комунальників розчищено від буруль 1157 покрівель

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: