Створено водневий паливний елемент для електролітаків

Створено водневий паливний елемент для електролітаків

Дизайн електричного літака з вертикальним зльотом eVTOL компанії Bartini на водневих паливних елементах від HyPoint

 

Джерело: bartini.aero

Нове джерело енергії в три рази потужніше звичайних

Каліфорнійська компанія HyPoint представила водневий паливний елемент нової конструкції - він охолоджується повітрям із застосуванням турбонаддува. В результаті система володіє питомої потужністю 2000 Вт/кг: у стандартних водневих елементів цей показник становить в середньому 600 Вт/кг, - повідомляє Newatlas.com

Додаткова перевага пристрою - здатність працювати на водні, що містить до 1% домішок, в той час як зазвичай допускається не більше 0,001% забруднень. Паливні елементи HyPoint можуть використовуватися при температурі від -50 до +50 °C. Передбачається, що їм не потрібно обслуговування протягом 20 тис годин. 

Очікується, що нова розробка HyPoint сприятиме розвитку електричних літальних апаратів, у тому числі аеротаксі. З таким джерелом енергії вони зможуть пролітати без дозаправки 550-650 км при швидкості до 300 км/год. 

HyPoint співпрацює з рядом компаній, що займаються розробкою електричних літальних апаратів, зокрема, з ZeroAvia і Bartini. Зараз інноваційні паливні елементи створені тільки у версії для лабораторних випробувань, повноцінна робоча система на 150-200 кВт з'явиться в 2022 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: