В Англії з'являться 20 перших в світі двоповерхових водневих автобусів

В Англії з'являться 20 перших в світі двоповерхових водневих автобусів

Двоповерховий автобус на водневих паливних елементах Wrightbus

 

Фото: h2-view.com

Нові автобуси вийдуть на маршрути з квітня 2021 року

Міська рада міста Бірмінгема (центральна Англія) замовила 20 водневих двоповерхових автобусів в рамках пілотного проекту, метою якого є розвиток ринку водню в регіоні. Зокрема, мова йде про виробництво екологічно чистого газу і розвиток заправної інфраструктури, - повідомляє H2-View

Пасажирський транспорт замовлений у компанії Wrightbus (Північна Ірландія), перші автобуси повинні прибути в Бірмінгем в квітні 2021 року. Обслуговуванням інноваційного транспорту займеться автобусний оператор National Express West Midlands. 

«Автобуси на водневих паливних елементах пропонують практичне рішення декарбонізації громадського транспорту і поліпшення якості повітря», - сказав член кабінету міської ради Бірмінгема з питань транспорту і навколишнього середовища Васим Заффар. 

Водневі автобуси Wrightbus споживають в чотири рази менше палива в порівнянні зі стандартними дизельними автобусами. Запас ходу на одній заправці - 300 миль. Використання одного автобуса запобігає викид 79 тонн вуглекислого газу на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: