400 сторінок Нового курсу. Тимошенко викрили у плагіаті (фото)

400 сторінок Нового курсу. Тимошенко викрили у плагіаті (фото)
Кандидат у президенти, лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко
Фото з відкритих джерел

Редакція VoxUkraine прочитала 401 сторінку «Нового курсу» і знайшла випадки плагіату, посилання на недійсні або неіснуючі джерела та довільне трактування результатів іноземних досліджень

Команду Юлії Тимошенко, яка кілька тижнів тому презентувала Новий економічний курс, викрили у плагіаті. У об'ємному на чотири сотні сторінок документі виявлені численні випадки запозичення чужих наробок. До такого висновку приходить головний редактор VoxUkraine Борис Давиденко. 

«Навіщо команда Тимошенко написала економічну програму на 400 сторінок, якщо в ній контенту на 30-50 максимум? Відповідь виявилася простою - щоб усім говорити, що у ЮВТ є нова, детальна, покрокова економічна програма на 400 сторінках, а в інших ні. Реклама з таким меседжем мене вже три дні переслідує в ФБ», - написав у Facebook Давиденко.

«Підступний хід. Але перестаралися. «Новий курс» рясніє плагіатом: копіпаст сторінками, лінуючись переставляти абзаци місцями. Наприклад, монетарна політика «курсу» - зі стратегії розвитку банківського сектора, яку два роки тому рухала команда Ляшка. Економуклади запозичили у одіозного російського академіка Глазьєва. Електронні послуги взяли слово в слово у Інституту стратегічних досліджень (який, до слова, завжди працює на чинного президента. І так далі і тому подібне», - зазначає він.

На думку Давиденка, звичайно ж, не дуже важливо, що написано в програмі - ЮВТ закине цей фоліант на дальню полицю на наступний день після виборів (при будь-якому результаті). 

«Але і називати своєю перевагою багато в чому запозичену програму - це якось занадто навіть для української політики», - резюмує журналіст і пропонує детальніше ознайомитись з інформацією у статті «Не «Новий економічний курс»: пекельна суміш плагіту, самоплагіату, неіснуючих джерел і помилок» на сайті VoxUkraine.

Раніше VoxUkraine у статті «Теорія брехні. Перший рейтинг популістів і брехунів в українській політиці» визнав президента Петра Порошенка та прем'єра Володимира Гройсмана найправдивішими у своїх заявах політиками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: